Jos Teunis voor vrouwen

Over mijzelf

Mag ik me even voorstellen?

 

 

Mijn naam is Jos Teunis. Sinds 2002 heb ik een eigen praktijk en werk ik als gespecialiseerd verpleegkundige en orthomoleculair therapeut voor de vrouw in alle fases van haar leven.

Ik werk samen met gynaecologen en seksuologen - naast mijn eigen praktijk ook binnen twee maatschappen gynaecologie. Ik werk binnen een netwerk van professionals gespecialiseerd in de zorg voor vrouwen, zodat ik kan doorverwijzen naar of overleggen met deskundigen op het gebied van gynaecologie, bekkenbodemfysiotherapie, seksuologie, psychologie, maatschappelijk werk, manuele therapie en osteopathie.

Als extra specialisatie heb ik de opleiding afgerond van seksuologisch hulpverlener NVVS.

 

 

 

Ik werkte mee aan artikelen voor Opzij, Red, Midi, Linda, Parool, de Volkskrant en schreef verschillende nieuwsbrieven voor vakbladen. Lees meer over mij in de media.

Ik heb met veel plezier informatie en advies gegeven aan Yvonne van den Hurk, regisseur, acteur en auteur van theater voorstelling 'Hormonologen' en het gelijknamige boek.

Van 2013 tot voorjaar 2016 schreef ik samen met José Rozenbroek, journalist, een no-nonsense handboek over “De overgang”.

In de 20 jaar als verpleegkundig overgangsconsulent zag ik in mijn eigen praktijk en binnen de verschillende menopauze poliklinieken meer dan 10.000 vrouwen in consult.

Ik ben aangesloten bij de VVOC (Vereniging van Verpleegkundig Overgangsconsulenten), de V&VN (Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland) afd. VOG (voortplanting, obstetrie en gynaecologie) en de MBOG (Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde).