Jos Teunis voor vrouwen

Huidproblemen

Acne Vulgaris
Acne vulgaris, kortweg acne genoemd, is de medische term voor jeugdpuistjes. Vrijwel iedereen krijgt in de puberteit acne. Bij de één zijn het enkele puistjes, bij de ander is het een uitgebreide huidaandoening die veel psychische problemen kan geven en het plezier in het dagelijks leven kan vergallen. Acne kan soms ook na de puberteit blijven bestaan of pas op volwassen leeftijd beginnen.
Vaak wordt beweerd dat voeding en voedingssupplementen geen effect hebben op de acne.
Toch is de ervaring dat met de juiste voeding en voedingssupplementen de huid zichtbaar verbetert en de acne veel minder actief wordt en soms helemaal verdwijnt.

Rosacea
Rosacea is een voorkomende sterk ontsierende en chronische huidaandoening van het gezicht. Het komt vooral voor bij vrouwen van middelbare leeftijd of na de zwangerschapsperiode. Bij mannen komt het minder vaak voor. De oorzaak van het ontstaan is onbekend. Rosasea kan gepaard gaan met puistjes en wordt daarom ook wel Acna Rosacea genoemd. Er zijn verschillende stadia; van blozende wangen tot bultjes, puistjes en in een latere fase ontstekingen. De meest voorkomende symptomen van Rosacea zijn problemen met de ogen.
De ontsiering kan ernstig zijn waardoor psychische en lichamelijke klachten ervaren worden.
Dermatologen werken met medicatie in de vorm van cream’s en orale medicatie.
Het kritisch beoordelen van een eventueel tekort aan vitamine en of mineralen en het veranderen van het voedingspatroon kan een zeer goede verbetering geven.