Jos Teunis voor vrouwen

Te lijf - Isa Hoes en Medina Schuurman, november 2018

"Te lijf: de kunst van het mooi ouder worden" is geschreven door Isa Hoes en Medina Schuurman. Zij hebben mij in de voorbereiding uitgebreid geïnterviewd en later heb ik tekstueel aangevuld en gecorrigeerd. Voor veel vrouwen is het vak van Verpleegkundig Overgangsconsulent onbekend, zo was dat ook voor Isa en Medina. Zij waren zichtbaar opgelucht te horen dat zij goede hulp en begeleiding kunnen krijgen.

Gedurende de promotie van het boek noemde Isa Hoes regelmatig het beroep Verpleegkundig Overgangsconsulent, wat een enorm effect heeft op het aantal vrouwen die nu ook hulp zijn gaan zoeken.

Ik bedank Isa en Medina, voor de leuke gesprekken en de samenwerking.

In ‘Te lijf’ halen Isa Hoes en Medina Schuurman de overgang uit de taboesfeer. Met open vizier en eerlijke pen onderzoeken zij niet alleen de veranderingen in lijf, hoofd en hart – rimpels, opvliegers en stress – maar ook die op het terrein van vriendschap, seksualiteit, zingeving, moederschap en werk. Tijdens hun zoektocht praten zij met deskundigen – van hormoonarts tot filosoof, van seksuoloog tot voedingsexpert – en experimenteren ze met onder andere botox, rebalancing, trilapparaten en readings.

Isa Hoes is actrice (o.a. ‘GTST’, ‘Rozengeur & Wodka Lime’, ‘Celblok H’ en ‘De ontsnapping’) en schrijfster van de bestseller ‘Toen ik je zag’ over Antonie Kamerling. Onlangs verscheen haar kinderboek ‘Engel’, dat zij samen met haar dochter Vlinder schreef.

Medina Schuurman is actrice (‘Rozengeur & Wodka Lime’, ‘Penoza’ en ‘Celblok H’). Daarnaast is zij scenarioschrijfster.

Samen schreven zij ‘Te lijf’, een positief en doortastend boek vol persoonlijke inzichten, ervaringen en kennis van specialisten. Het is een feest van herkenning en bevat praktische tips. ‘Te lijf’ helpt je om van de overgang naar een nieuwe fase de beste tijd van je leven te maken!

Het boek is te koop als paperback en e-book: http://www.amboanthos.nl/boek/te-lijf/